top of page

Mama-cirkels

in Destelbergen

Lieve mama,

Ik ervaar het keer op keer wanneer ik vrouwen ontmoet niet zo lang geleden mama werden.  

En ik voel het nog sterk wanneer ik terugdenk aan de periode waarin mijn eigen kinderen klein waren.

Het is een hele onderneming, het prille moederschap.

 

We gaan voortdurend op zoek naar hoe ons te verhouden tot de vele verwachtingen die we op ons af voelen komen.  

Verwachtingen vanuit onszelf, want de lat ligt vaak hoog.  We willen het gewoon erg goed doen, dat moederschap.

Verwachtingen vanuit onze nabije omgeving.  We krijgen voortdurend spiegels en adviezen voorgeschoteld.  Van mensen met uitgesproken meningen.  Van anderen met wie we ons vergelijken.  Van een stroom aan informatie via alle mogelijk media.  Van onze eigen ouders met wie we ons op de een of andere manier loyaal blijven voelen ...  Hoe moeilijk is het om binnen dit kluwen in contact te blijven met hoe we het eigenlijk zelf zouden willen doen.

Verwachtingen vanuit onze samenleving die het belang van een gezonde omgeving waar kinderen in kunnen opgroeien in de picture zet (terecht uiteraard), maar schromelijk tekortschiet in het bieden van solidaire ondersteuning om dit mogelijk te maken.  Er wordt een grote druk gelegd op de individuele verantwoordelijkheid van ouders om én een goede moeder, én een goede partner, dochter, collega, vriendin, ... te zijn.  En hierbij te negeren dat de geboorte van een baby ons als vrouw transformeert, we zijn gewoon niet meer dezelfde persoon als voordien.

We voelen niet altijd de ruimte of vinden geen plek om te kunnen connecteren met hoe het echt met ons gaat als mama, en nog minder om hierover te delen met anderen.  We doen flink door, willen anderen niet lastigvallen.  Willen niet als zwak of onbekwaam overkomen.  We schamen ons misschien over de grote dubbelheid dit we in ons moederschap ervaren.  Het is enerzijds het mooiste dat ons overkomt.  Maar anderzijds soms zo verdomd lastig en eenzaam.

 

Verbinden met andere vrouwen die hetzelfde ervaren, kan erg ondersteunend zijn.

Daarom creëer ik graag een plek waar jij als mama echt kan thuiskomen. 

We vormen een vaste kleine groep mama's van jonge kindjes, die 4 keer fysiek samenkomt (en tussendoor elkaar ook vindt waar de behoefte wordt gevoeld) om te kunnen bouwen aan een vertrouwelijke tribe waarbinnen we zorg dragen voor onszelf en elkaar.  

Waar jij er volledig mag zij, met het hele palet dat het moederschap voor jou met zich meebrengt.  Waar je tijd kan nemen om in connectie te komen met wat je echt belangrijk vindt.  Waar je beleving een plek kan krijgen, veilig en zonder oordeel.  Waar je andere mama's kan ontmoeten bij wiens verhalen je inspiratie kan vinden.  Waar je weer wat meer vertrouwen kan krijgen in jouw unieke weg en toegang kan vinden tot de krachtbronnen die je in je draagt.

 

Voel jij je aangesproken om aan te sluiten?

Je bent meer dan welkom, met alles wat er is.  

Mama-cirkel (1).png

In Praktijk Spiegeling te Destelbergen

Vooraf in te schrijven

€ 120 voor de reeks van 4 keer 2 uur.

bottom of page