top of page

Samen je bevalling voorbereiden
 

In Destelbergen of aan huis in Gent en omstreken
 

De regie houden 

Het geeft rust tijdens de bevalling als je er goed voorbereid aan kan beginnen.  Weten wat je te wachten staat en vooraf kunnen nadenken over wat jij en je partner fijn en belangrijk vinden, is van wezenlijk belang voor een positieve beval-ervaring.  

Het is waar, veel van wat er in de bevalkamer gebeurt is onvoorspelbaar en vraagt een overgave om mee te deinen met het moment.  Maar meer dan doorgaans gedacht wordt, heb je toch controle over en keuzemogelijkheden. 

En hoe fijn is het om daar op voorhand al over nagedacht te hebben, zodat op het moment zelf je denkend brein zoveel mogelijk kan worden uitgeschakeld en je kan terugvallen op de keuzes die je vooraf al hebt gemaakt. 

Hoe belangrijk is het om nog voordat de bevalling start, te weten waar je je sterk voelt, waar mogelijke angsten schuilen en hoe daarmee om te gaan. 

Hoe verbindend is het om het hier vooraf met je partner over te hebben. 

En hoe geruststellend kan het zijn als jouw voorkeuren op papier staan zodat mensen die een rol spelen bij de geboorte, het kunnen lezen en zo jou op een meer persoonlijke manier kunnen begeleiden.

In 3 sessies (afhankelijk van je voorkennis) van 1,5u overloop ik samen met jou en je partner voor welke keuzes je kan komen te staan.  Ik geef je achtergrondinformatie en leid je waar nodig naar wetenschappelijke literatuur zodat je je mening goed kan onderbouwen.

We praten over hoe je naar de bevalling toeleeft, wat je een positieve energie geeft en waar eventuele spanningen en blokkades zitten.  We gaan samen op zoek naar manieren om vanuit een zo positief mogelijke mindset aan het avontuur te beginnen.  

We oefenen houdingen en ademhalingstechnieken, gaan op zoek naar wat jou helpt te ontspannen, denken na over alles wat helpend kan zijn voor jouw optimale positieve bevalling.

Indien gewenst en mogelijk is bij deze voorbereiding ook jouw partner optimaal betrokken, zodat jullie samen vanuit vertrouwen kunnen toeleven naar de komst van jullie kindje.

Nadien help ik je op weg om je eigen gevisualiseerd geboorteplan op te maken.  

Traject op maat

Geboorteplan op maken door na te denken over je geboortevoorkeuren en je bewust voor te bereiden op de bevalling

225 euro voor 3 sessies van 1,5 uur

In praktijk Spiegeling (Destelbergen) of aan huis (mits kilometervergoeding)

bottom of page