top of page
_DSC0032.JPG

In de kraamperiode

In de eerste weken en maanden na de geboorte van je baby

zoek je op vele vlakken nieuwe evenwichten. 

Je lichaam herstelt van de bevalling, je hebt een tekort aan slaap, je hebt nog weinig vat op je emoties, je hertekent je sociale relaties en gaat op zoek

naar een vernieuwde maatschappelijke rol.

Wie houdt jou vast, nu iedereen de baby wil vasthouden?

In de kraamperiode: Diensten

Een goede start van het contact met je baby

Een gezonde hechting van je baby vanaf het allereerste begin, geeft een stevig fundament voor de verdere emotionele ontwikkeling de het leven lang.

Het kan even zoeken zijn hoe je kan intunen op de signalen en noden van je baby, zonder hierbij de zorg voor jezelf te vergeten. We kunnen samen zoeken gaan hoe jullie de prille band op jouw maat kunnen vormgeven.

Om het contact met je baby extra te voeden, kan het fijn zijn om zachte baby-massage-technieken te leren die speciaal zijn ontworpen voor de eerste weken na de geboorte.

Je baby dicht bij jou dragen, kan een fijne manier zijn om warm lichaamscontact te behouden terwijl je zelf kan bewegen.  Ik help je graag op weg hoe je met (al dan niet rekbare) draagdoeken de juiste knopen maakt en je baby op een goede manier kan dragen. Ik heb verschillende draagzakken in mijn bezit die je kan uitproberen en huren.  

Zelfzorg

Nu de zorg voor je baby alle aandacht vraagt, ligt de valkuil open om jezelf te vergeten.  Soms moeten anderen je wat helpen herinneren aan goede zelfzorg:  voldoende rust, warmte, goede voeding, ...   Soms helpt ondersteunende en coachende babbel om te ontdekken wat je nodig hebt en hoe je dit kan verwezenlijken.

Gun jezelf diepe rust tijdens een ontspannende massage in of rond je kraambed.

Of bevorder je herstel door gebruik te maken van de volgende eeuwenoude traditionele behandelingen.

Nu je baby jouw warme baarmoeder heeft verlaten, blijft je buik leeg achter en worden nieuwe evenwichten gezocht.  Om dit proces te bevorderen, kan Belly Binding heilzaam zijn.  Met mijn hulp leer je hoe je met een lang doek je buik kan inbinden om zo een warme steun te ervaren.

Om het herstel van je vagina en baarmoeder te bespoedigen, kan je je verwennen met een yoni-stoombad met ontspannende en reinigende kruiden.

Om rond 40 dagen na de bevalling je kraamperiode af te ronden, kan je genieten van een sluitingsritueel.  Tijdens deze ceremonie wordt jouw lichaam met behulp van rebozo-doeken fysiek en energetisch afgesloten.

Een blijvende herinnering creëren

De placenta is een bijzonder orgaan dat jouw lichaam heeft ontworpen om je baby 9 maanden te voeden.  Het kan fijn zijn om deze na de geboorte op een mooie manier te verwerken.  Een mooie boomvormige afdruk ervan is niet alleen een aandenken maar ook een uniek en blijvend kunstwerk.

 

Denk je na over een manier om je nieuwe kindje op te nemen en welkom te heten in jouw sociale omgeving?  Wens je een eigen persoonlijk welkomstritueel of ceremonie, kan ik we die samen vormgeven.

bottom of page