top of page
IMG_20211011_125243.jpg

Ontdek wat mij drijft

Het is ondertussen toch wel een hele poos geleden dat ik mama werd van mijn 3 prachtige en krachtige kinderen.  Sindsdien is mama-zijn dé grote kapstok waar mijn identiteit zich aan ophangt.  

En waw, wat een intense periode was dat indertijd, de jaren waarin we zwanger-zijn combineerden met de zorg voor kleine kinderen. Ondertussen werkte ik en wilde ik mijn hobby's niet verwaarlozen.  Als ik er nu op terugkijk, kan ik me amper nog inbeelden hoe ik er samen met mijn partner in ben geslaagd om al die ballen hoog te houden. 

 

Toch kijk ik bovenal met een voldaan gevoel terug op deze meest intense periode uit mijn leven.  Het was een tijd vol dualiteiten. 

Ik voelde me tegelijkertijd zo kwetsbaar én zo onwijs krachtig.  Zo gelukkig en zo intens moe.  Op mezelf aangewezen én dankbaar verbonden met de warme mensen rondom mij.  Zoekend én tegelijkertijd zo zeker van mijn weg.

Mijn levensjaren als zwangere, barende en jonge mama, hebben een belangrijke stempel gezet op de vrouw die ik nu ben.  Ik ben erg dankbaar voor de warme steun die we toen mochten ervaren. Tegelijkertijd ben ik me er van bewust hoe ik vele dingen toch anders had kunnen doen om meer impact te hebben op de rollercoaster waarop ik zat.  Vooral op het vlak van zelfzorg had ik mezelf meer kunnen gunnen.

Met ongelofelijk veel respect en ontzag kijk ik nu naar jonge gezinnen die elk op hun eigen krachtige manier hun weg in het prille ouderschap vinden.  En ik voel me betrokken bij de soms eenzame onzekerheid die daarmee gepaard gaat.  

Hierin wil en kan ik iets betekenen.  Zorgend en coachend aanwezig zijn voor een vrouw die mama wordt, en een koppel op weg naar ouderschap.  In deze tijd waarin je jezelf en je relatie tot je omgeving grotendeels opnieuw moet uitvinden, kan je bij mij misschien wat houvast vinden. 

 

Op jouw maat, vanuit mijn hart, hoofd en handen.

Over mij: Over mij

Mijn opleidingen

  • Master orthopedagogiek - UGent

  • Doula - BiA Training

  • Ritueelbegeleider - Centrum voor Afstandsonderwijs

  • Zwangerschapsmassage - Wellness Academie

  • Babymassage in de kraamperiode - Babymassage Nederland

  • Babydragen voor zorgprofessionals - Trageschule

  • Rebozo-training - Birthwise

  • Trauma en geboorte - Ybe Casteleyn

  • Kruidenstempel-massage - Centrum voor Avondonderwijs

  • Rouwpraat bij verlies van een kind - Berrefonds

Over mij: Welkom

Samenwerkingen

Als doula verbonden aan vroedvrouwenpraktijk Geborgen Geboorte 

Geborgen Geboorte – Holistische vroedvrouwen

Lid van de Vlaamse Federatie van Doula's

Vlaamse Federatie van doula's vzw (dedoula.be)

download (6).png
Lid van 2023.png
Over mij: Welkom
bottom of page