top of page
_DSC0034.JPG

Tijdens de zwangerschap

Gedurende 9 maanden is jouw lichaam een veilig en warm huisje voor je baby.
Genoeg reden om je goed te (laten) verzorgen en verwennen.

Tijdens de zwangerschap: Diensten

Omgaan met je veranderende lichaam

Rust vinden in je veranderende lichaam terwijl het leven door raast is niet altijd gemakkelijk.  Een heerlijke zwangerschapsmassage kan jou en je baby helpen ontspannen en helpt bij het aanmaken van het liefdeshormoon oxytocine.  We gaan op zoek naar hoe jij graag wordt aangeraakt. Geef ik je een massage of leer ik je partner hoe hij of zij jou kan verwennen? 

Een ontspannende of vochtafdrijvende massage over het hele lichaam, of liever een deel van je lichaam (voeten, handen, gezicht, rug, ...)?

Op je blote vel met fijne biologische olie of liever in de kleren? 

Aangeraakt worden met handen, of liever je laten wiegen met een rebozo-doek?  

We zoeken samen wat jou het meeste deugd doet.

Door te blijven bewegen houd je je lichaam vitaal en soepel.   We kunnen verkennen welke ontspannende oefeningen, bewegingen en ademhalingstechnieken jou tot rust kunnen brengen en je lichaam op een goede manier kunnen voorbereiden op de bevalling.  Hierbij kunnen we ook jouw partner betrekken, zodat hij of zij een aantal technieken kan aanleren om zo te ontdekken hoe jij verlichting en steun kan krijgen.

Mentaal positief en goed voorbereid

Duidelijke informatie over wat je kan verwachten bij het geboorteproces is van groot belang om goed voorbereid aan de bevalreis te starten. 

Samen denken we na over jullie persoonlijke voorkeuren die jullie kunnen neerschrijven in een geboorteplan.  Niet vanuit de illusie dat een geboorte plan- en beheersbaar zou zijn.  Wel omdat vooraf nadenken over belangrijke keuzes, je tijdens de bevalling helpt om je hoofd uit te schakelen en af te dalen in je bevalbubbel.  Een dergelijk plan helpt jou je eigen regie in handen houden en is een sterk communicatiemiddel naar het team dat jou ondersteunt bij je bevalling.  

Vanuit een positieve mindset vol vertrouwen uitkijken naar de bevalling, heeft een grote impact op het proces.  Daarom kunnen we samen kijken wat voor jou eventuele beperkende gedachten en beelden zijn en hoe je die kan ombuigen om positiever uit te kijken naar deze grootse gebeurtenis.

Wat een emotie

Tijdens de zwangerschap kunnen je emoties een loopje met je nemen.  Je hormonen gaan met je aan de haal, je gaat op zoek naar nieuwe evenwichten, je vindt al wat op je afkomt spannend of het maakt je angstig.  En tegelijkertijd ben je o zo gelukkig.  Een goede coachende babbel, eventueel tijdens een ontspannende wandeling in de natuur, kan je helpen om alles in een ander perspectief te plaatsen.

Het prille ouderschap voorbereiden

De geboorte van je baby is niet enkel het einde van je zwangerschap, maar meteen de start van jullie nieuwe fase als ouders.  Deze intense periode start je best niet onvoorbereid.  Waarschijnlijk zorg je er wel voor dat tijdens de periode voor de geboorte alles in huis is om de baby een goede start te geven.  Maar vergeet je niet vooraf ook na te denken hoe je de zorg voor jou en je gezinnetje gaat vormgeven?

Het kan fijn zijn om de manier waarop je voor jezelf en je baby wil (laten) zorgen, neer te schrijven in een kraamplan.  We kunnen dit samen op jouw maat vormgeven.

Een aantal vaardigheden die je in de zorg van je baby wil gebruiken, kunnen we alvast vooraf oefenen.  Bijvoorbeeld hoe je je baby op een fijne manier kan dragen in een draagdoek.  Of hoe je je kindje kort na de geboorte via laagdrempelige babymassage veilig laat landen en een gezonde hechting tot stand helpt brengen.  

Er niet alleen voor staan

Met de komst van een baby veranderen je sociale verhoudingen met je partner, familie, vrienden, collega's, ...  Je zal op zoek gaan naar nieuwe manieren om je relaties vorm te geven. Het kan wat afstemmen afstemming vragen om samen met je partner in gelijkwaardigheid deze reis vorm te geven.  Vooraf hierover met elkaar in gesprek gaan (eventueel met wat hulp) is fijn.  

We kunnen ook samen nadenken over wegen om reeds aanwezige kinderen in het gezin te betrekken bij dit prille avontuur.  

Tegen het einde van de zwangerschap - wanneer de bevalling in aantocht is - kunnen we samen een Mother's Blessing organiseren.  Tijdens dit ritueel verzamelen we enkele vrouwen rondom je die voor jou belangrijk zijn.  In deze verbindende vrouwenkring vieren we jouw overgang naar het aankomende moederschap en geven je een liefdevol fundament om vol vertrouwen de geboorte en kraamtijd tegemoet te treden.  

Verbinden met andere zwangeren

Op regelmatige basis organiseer ik zwangerschapscirkels en workshops.

Dit is de uitgelezen manier om in verbinding met anderen ruimte te maken voor jouw beleving van alles wat er verandert.  En om je op een warme manier voor te bereiden op wat komt.

Wanneer het anders loopt

Op het einde van de zwangerschap kunnen omstandigheden ontstaan waardoor jouw natuurlijke droombevalling in het gedrang lijkt te komen.  

 

Wanneer je baby in stuit ligt of langer dan verwacht op zich laat wachten, kunnen we samen kijken of we hier op een zachte manier iets aan kunnen doen.  Tijdens een overtijd-consult of stuit-consult gebruik ik verschillende technieken die jouw lichaam helpen spanningen weg te werken, en die uitnodigend werken naar je baby om de juiste bewegingen te maken.

bottom of page