top of page

Advies over het dragen van je baby
aan huis in Gent en omstreken

Dicht contact met je handen vrij

Babydragen is een eeuwenoude gewoonte die in vele culturen op verschillende manieren wordt uitgevoerd. De laatste jaren kiezen meer en meer ouders ervoor om - af en toe of regelmatig - hun baby dicht bij hen te dragen.  Niet verwonderlijk, want het is zowel voor baby als drager fijn om in intens contact dicht bij elkaar te zijn.  Dit is erg belangrijk voor het hechtingsproces.  Uit onderzoek blijkt dat baby's die regelmatig worden gedragen, rustiger zijn, meer vertrouwen hebben en minder huilen.  Bovendien is het fijn om je handen vrij te hebben terwijl je je baby dicht bij jou draagt.

Er is tegenwoordig een groot gamma aan draagsystemen op de markt, waarbij in meerdere of mindere mate rekening wordt gehouden voor gemak voor de drager en een gezonde houding voor de baby.  Een goed systeem is maatwerk, ieder heeft zijn eigen voorkeuren.

Als je op zoek wil gaan naar het unieke systeem dat bij jou en jouw baby past (zeker als er speciale noden zijn) raad ik je aan om contact te zoeken met een daarvoor opgeleide draagconsulent.

Wil je verschillende systemen uitproberen en eventueel huren, of wil je op weg geholpen worden met het goed leren knopen van (al dan niet rekbare) draagdoeken?  Hiervoor kan je bij mij terecht.

70 euro voor een consult van een uur, waarbij verschillende systemen kunnen worden uitgeprobeerd.  Inclusief verplaatsingskosten (binnen een straal van 5 km)

10 euro per maand of 50 euro per 6 maanden als je een draagsysteem wil huren

Op zoek naar een draagsysteem dat bij jou past

Baby dragen in een draagdoek of draagzak
bottom of page