top of page

Zwangerschapscirkels en workshops

Zwangerschapscirkels

Wil je graag  tijd vrijmaken om samen te zijn met anderen zwangere vrouwen? Dan mag jij niet ontbreken op de volgende reeks zwangerschapscirkels! 

In de zwangerschapscirkel kan je volledig jezelf zijn en ervaar je de helende kracht van het samenzijn met andere vrouwen. Hier mag je loslaten en even leunen, maak je hart-ziel-baarmoeder verbinding en eer je het nieuwe leven dat in jou groeit. 

Hier zorgen we voor elkaar:
* we staan bewust stil bij de bevalling.
* we leren technieken om te ontspannen en rustig te blijven ongeacht HOE die verloopt.
* we luisteren naar elkaars hoogtepunten, twijfels of zorgen.
* we komen samen zonder oordeel.
* we gaan bewust verbinde
n met onze baby.

Begeleid door Sofie D'Hulster (www.bijbliss.be) ondersteund door mij.

 

Workshops

Workshop fysiek ontspannen zwanger gent destelbergen

Het hoeft niet gezegd: je lichaam ondergaat wezenlijke veranderingen tijdens je zwangerschap.  Magisch is het hoe je lichaam als vanzelf ruimte maakt voor de groei van je baby. Je lijf neemt andere proporties aan en de hormonale veranderingen zorgen voor kwaaltjes, on-evenwichten en sensaties die je niet herkent.  Ondertussen verwacht de stroom van het leven dat je er sterk blijft staan.  Dat dit voor spanningen zorgt die ook lichamelijk voelbaar zijn, is logisch.  En dan hoor je dat het net zo belangrijk is om zo ontspannen mogelijk naar de bevalling toe te groeien.

Herkenbaar?

Dan is deze workshop misschien iets voor jou.

🍀We nemen tijd om te verbinden met onszelf, onze baby en elkaar.
🍀We creëren een veilige omgeving waarin we met elkaar kunnen delen wat ons lijf ons vertelt.
🍀We gaan aan de slag met verschillende technieken die je kunnen helpen om je lichaam tot rust te brengen.
🍀We gaan in beweging en ontdekken de heilzame werking van de Rebozo, doen oefeningen uit Spinning Babies en ontdekken de geboortebal.
🍀We oefenen hoe we ontspanning kunnen brengen in het dagelijks leven.
🍀We blikken vooruit naar de bevalling en leren welke houdingen en bewegingen helpend kunnen zijn.
🍀We ervaren hoe sterk een ontspannen lichaam en een ontspannen geest met elkaar verbonden zijn.

Het is alom geweten.  Wanneer je zwanger bent, werkt je brein op een andere manier.  Je hoofd erbij houden en helder denken gaat vaak wat moeilijker.

Naast het feit dat dit soms knap lastig kan zijn, wordt hiermee plaats gemaakt om een andere laag van weten aan te snijden: diegene die meer gericht is op voelen, intuïtie en verbinding.

Creatief aan de slag gaan, kan een manier zijn om met deze diepere laag in contact te komen.  Het helpt om op een eerlijke en directe manier gevoelens helder te krijgen en invalshoeken te vinden waar je denkende brein je niet toe brengt.

🍀 Tijdens de workshop maken we ruimte voor dit creatieve proces.  
🍀 We ontdekken welke beelden ons versterken en maken een collage die ons kracht brengt voor huidige en toekomstige uitdagingen.  

🍀 Hierbij focussen we vooral op wat ons positieve energie geeft.

Je gaat naar huis met een persoonlijke beeldcollage die jou herinnert aan wat je echt belangrijk vindt. Tijdens de verdere zwangerschap, bij de bevalling en in de periode daarna hiernaar teruggrijpen, zal je in je kracht zetten. 

 

Workshop krachtcollage zwanger gent destelbergen
workshop geboorteplan zwanger gent destelbergen

Een geboorteplan: het lijkt een contradictie.  


We worden bij de geboorte van ons kindje toch uitgenodigd om vooral de controle los te laten, het proces te accepteren en mee te gaan in de flow?  Wat valt er dan te plannen?

Meer dan je zou denken.  

Want naast het kunnen vertrouwen in het proces dat loopt zoals het loopt, is het nemen van je eigen regie bij het bevalproces van wezenlijk belang in de manier waarop je achteraf terugkijkt op deze ervaring.

En om je eigen verantwoordelijkheid en autonomie te kunnen nemen, is een goede voorbereiding van wezenlijk belang.


Het is goed om vooraf na te denken over wat mogelijks op je pad kan komen en je daartoe te verhouden.  Zodat je weet dat bij je voor keuzes waarvoor je komt te staan of interventies je worden aangeboden, wat je opties zijn.

Op basis hiervan kan je over sommige thema's vooraf duidelijke keuzes maken, bij andere onderwerpen is het goed om de kennis in je rugzak mee te nemen zodat je op het moment zelf je beslissingsproces kan voeden.

Het klopt inderdaad, een bevalling is niet planbaar en we kunnen het niet in een vooraf bepaald keurslijf gieten.  Maar ons vooraf focussen op hoe je het idealiter zou willen, geeft positieve energie en autonomie.  Zodat je keuzes over deze levens-veranderende gebeurtenis niet uit handen moet geven.

In deze workshop bespreken we het verloop van het geboorteproces en verkennen jouw persoonlijke wensen die kunnen helpen om hiervan een mooie en sterke ervaring te maken.
 

image.png
Workshop kraamperiode zwanger gent destelbergen

Of je het nu wilt of niet, nu je zwanger bent wordt er op een andere manier aandacht aan jou besteed.

Vaak word er - op manieren die je al dan niet fijn vindt - zorg gedragen voor jou als zwangere vrouw.


Soms ook ervaar je dat er te weinig rekening wordt gehouden met je veranderde noden.

Wanneer je kindje geboren zal zijn, gaat automatisch veel aandacht naar de baby.  Volkomen terecht uiteraard.


Maar hierbij wordt soms vergeten om oog te hebben voor de vele noden van jou als mama.  De kans bestaat dat in eerste plaats jijzelf je eigen noden aan de kant zal schuiven.  Niet enkel om er ten volle te kunnen zijn voor je baby, maar ook om te kunnen voldoen aan verwachtingen die je voelt vanuit je omgeving of jezelf.

Daarom is het fijn om vooraf na te denken over over wat jij de eerste weken en maanden na de geboorte nodig kan hebben.  Want zorg laten dragen voor jezelf is een eerste voorwaarde om ook goed zorg te kunnen dragen voor je baby.

🍀In deze workshop bekijken we waarom wordt gesproken over een 'vierde trimester' en wat we daarin allemaal kunnen verwachten.  
🍀We gaan op zoek naar wat ons kan helpen om van de eerste weken met onze baby, een warme periode kunnen maken waarin ieders noden zoveel mogelijk worden beantwoord.

30 euro per sessie. 

 

Vooraf in te schrijven, bij voorkeur per reeks.

Zwangerschapscirkels: Sparrenlaan 7, Wondelgem.  info@bijbliss.be

Workshops: Praktijk Spiegeling, Dendermondsesteenweg 107, Destelbergen.  harriet.ten.kate@telenet.be

bottom of page